Bili smo na završnoj konferenciji EU projekta “Za život u zajednici”

U društvu korisnika, partnera, suradnika, stručnjaka u području pružanja psiholoških, socijalnih i zdravstvenih usluga te predstavnika organizacija civilnog društva koji rade s osobama s invaliditetom i starijim osobama, u prostorijama udruge u Zagrebu , 25. 4. 2023. održana je završna konferencija EU projekta „Za život u zajednici“.


U svečanoj i prijateljskoj atmosferi obilježen je još jedan uspješno okončani projekt te su predstavljeni rezultati projekta na kojem su pružane izvaninstitucionalne socijalne usluge, javnost senzibilizirana za probleme starijih i osoba s invaliditetom i na kojem su razvijani stručni kapaciteti za pružanje izvaninstitucionalnih usluga za ovu osjetljivu skupinu u društvu. Prisutnim sudionicima specijalizirane edukacije za stručnjake, koja je održana za vrijeme trajanja projekta, podijeljeni su certifikati.
Skup je, isto tako, bio prilika za povezivanje dionika koji pružaju usluge u zajednici i dogovaranje konkretnih budućih suradnji, kako bi se osigurale i proširile kvalitetne usluge u zajednici za starije i osobe s invaliditetom, olakšale obaveze članovima obitelji, njihovim neformalnim njegovateljima, a našim starijim članovima društva i osobama s invaliditetom omogućilo da žive što samostalnije, kvalitetnije i aktivnije u poznatom okruženju, u zajednici kojoj pripadaju i u kojoj ispunjavaju svoje potrebe i ostvaruju svoja prava kao i svi drugi građani.


EU projekt „Za život u zajednici provodi Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ u partnerstvu s Gradom Zagrebom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.341.984 kn. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj