Dodjeljeno je preko 12 milijuna za projekte civilnog društva

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu održana svečana dodjela 27 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz dvanaeste i trinaeste Odluke o financiranju na pozivu „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Ugovoreni projekti vrijedni su gotovo 12 milijuna kuna, a svi projekti sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se želi osigurati razvoj civilnoga društva koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Hrvatske.

Specifično, pozivom se nastoji jačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD) aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond za zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje na lokalnoj razini. Također, njime se želi unaprijediti i kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama. Projekti koji se ugovaraju vrijedni su više od 12 milijuna kuna, a svi projekti sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj