Projekt prezentacije djelatnosti za braniteljske zadruge

Mnogi hrvatski branitelji prepoznali su proizvodnju, posebno poljoprivrednu proizvodnju kao izvrstan oblik radne terapije, a Ministarstvo hrvatskih branitelja posebno zagovara njihovo okupljanje u zadruge jer ono malim proizvođačima omogućava bolji plasman na tržištu.

Smanjene gospodarske aktivnosti uslijed mjera prevencije širenja koronavirusa otežale su poslovanje gospodarstvenicima, a posebno malim poduzetnicima.

Kako bi olakšali trenutnu situaciju hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji – proizvođačima i poduzetnicima u Ministarstvu branitelja pokrenut je projekt prezentacija djelatnosti u koji se mogu uključiti svi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji koji su poduzetnici ili nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, hrvatski branitelji okupljeni u zadruge i udruge koji nude usluge i bave se proizvodnjom.

Jedna od uspješnih priča braniteljske zadruge- Zadruga maraška Tinj

Višnja maraška bit će spremna za berbu krajem lipnja, a zadrugari iz Ravnih Kotara već se sada pripremaju za distribuciju i traže zainteresirane kupce

Poljoprivredna zadruga “Maraška” Tinj osnovana je 2010. godine s vizijom bržeg gospodarskog razvoja kroz ovaj oblik udruživanja malih proizvođača i lakšeg plasmana proizvoda na tržištu.

U zadrugu je uključeno 15 OPG-ova, hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji  koji godišnje, kroz zadrugu, proizvedu oko 100 tona višnje maraske.

Uz potpore Ministarstva hrvatskih branitelja zadruga Maruška Tinj modernizirala je proizvodnju kupnjom strojeva za berbu te tako smanjila troškove proizvodnje.

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj