Udruga “Vukovarske majke” surađuju sa nama na projektu “Zajedno smo jači”

Braniteljski centar za društveni razvoj kroz čitavu 2022. godinu kroz projekt “Zajedno smo jači” osnažuje vlastite snage, a samim time i zajednicu sa svojim djelovanjem. Suradnja je uvijek poželjna kako bi rezultati bili što bolje pa tako surađujemo sa Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” koje nam pomažu i jednom dijelu aktivnosti predviđene za projekt.

Tko su uopće “Vukovarske majke”?

U Hrvatskoj se još traga za 1840 osoba nestalih u Domovinskom ratu, rečeno je na okruglom stolu “Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet”, koji je u srijedu 3. ožujka 2022. godine održan u Vukovaru u povodu 30. godišnjice potrage za nestalima u Domovinskom ratu. “Iz dana u dan nas je sve manje. Umiru ne samo roditelji, nego i djeca nestalih. Za nekoliko godina gotovo da neće biti nikoga da ih traži. Unatoč protoku vremena, mi i danas živimo u 1991. godini. Život ide dalje, mladi odrastaju, žene se, udaju, ali nama je i dalje teško”, rekla je Manda Patko, predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke”.

Tako je započela tribina koju su organizirale upravo udruga “Vukovarske majke”. Udruga djeluje od 2014. godine na čelu sa predsjednicom Ljiljanom Alvir te još tridesetak članova koji svojim angažmanom u suradnji sa Ministarstvom branitelja ulažu veliku energiju unatoč velikom protoku vremena, na traženju najmilijih koji su stradali u Domovinskom ratu, a gubi im se svaki trag. Traženje nestalih u Domovinskom ratu svakako je jedan od prioriteta rada Ministarstva branitelja i obveza sve dok se ne pronađe i posljedni nestali, a veliku ulogu u pronalaženju igra upravo udruga Vukovarske majke.

iznimno smo zahvalni što surađujemo sa njima i što nas je ovaj projekt dodatno povezao kako bismo još snažnije i bolje djelovali u svom radu.

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj