Uskoro istječe natječaj za zapošaljavanje djece hrvatskih branitelja i samozapošljavanje hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je natječaj za samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata još 1.10. 2018. godine koji završava 31.12. 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 36.958.946,00 kn, a od toga vrijednost sufinanciranja iz EU iznosi 31.415.104,10 kn. Iako je ostalo još godinu dana i dva mjeseca do isteka natječaja, dobro je podsjetiti se da je natječaj još aktualan ali da uskoro i njemu dolazi kraj.

Što će biti dalje još nitko ne zna. Uglavnom, većina djece hrvatskih branitelja već su odrasli ljudi ali u manjem postotku ostalo je i malodobne djece. Hoće li i ta djeca imati ista prava kao i ova sadašnja koja ulaze u program finacniranja, dobro je pitanje ? Do sada se Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu sa ministrom Tomom Medvedom istinski zalaže za kvalitetu života hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Držimo da će tako i ostati te da će sva djeca hrvatskih branitelja imati jednaka prava. Jednako tako da će se podržavati samozapošljavanje hrvatskih branitelja, iako veći dio njih je već za starosnu mirovinu. U svakom slučaju važno je naglasiti da je natječaj još aktualan jer su mnogi na njega i zaboravili.

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj