U Vukovaru održano 16. Državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

U cilju očuvanja istine o tome što se dogodilo u Hrvatskoj i prenošenju istine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ovi naši susreti imaju ogroman značaj.

Više od 800 hrvatskih branitelja sudjeluje na 26. državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje se održava 1. listopada 2022. u Vukovaru, a natjecanje je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ovi susreti pridonose jačanju prijateljstva, zajedništva i pozitivnog natjecateljskog duha hrvatskih branitelja, u kojima se ujedno evociraju sjećanja iz Domovinskog rata, podsjećajći pritom na povijesni značaj i vrednote koje crpimo iz tog vremena. U cilju očuvanja istine o tome što se dogodilo u Hrvatskoj i prenošenju istine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ovi naši susreti imaju ogroman značaj- Ovogodišnje natjecanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji još je jedna prilika da hrvatski branitelji pokažu kako se, uz natjecateljski i pobjednički, njeguje i duh zajedništva među ratnim prijateljima koji su naša snaga i pobjednički duh odgovor na izazove s kojima se susrećemo i s kojima ćemo se susretati u budućnosti.

Sudionici 26. državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata „Vukovar 2022“ nadmeću se u osam sportskih disciplina. Tim povodom kod Križa na ušću Vuke u Dunav i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj