Socijalno poduzetništvo- poziv na edukaciju

Poštovani,

ovim putem Vas pozivamo da se pridružite online edukaciji iz Socijalnog poduzetništva koja će se održati u srijedu, 18.05. u 18:00 sati, četvrtak 19.05. u 10:00 sati i u ponedjeljak 23. 05. 2022. godine u 10:00 sati.

Edukaciji se možete pridružiti putem sljedećeg linka:
https://join.skype.com/GFqxk07Wnras

Socijalno poduzetništvo (Social entrepreneurship), poznato još i kao društveno poduzetništvo, se  razvilo u vrijeme rastuće svijesti o tome da se količina problema s kojima se današnje društvo susreće teško može riješiti tradicionalnim neprofitnim i filantropskim pristupom.

Prema definiciji, socijalno poduzetništvo je djelovanje poduzetnika koji prepoznaje društveni problem te na  profesionalan, inovativan i održiv pristup sustavnim promjenama koje nadilaze nedostatke tržišta i iskorištavaju dane mogućnosti. Dok poslovni poduzetnici obično mjere učinkovitost pothvata kroz profit i povrat ulaganja, socijalni poduzetnici procjenjuju svoj uspjeh i kroz utjecaj na društvene promjene te kroz profit i povrat ulaganja.

Socijalni poduzetnici često rade u organizacijama civilnog društva, no isto tako mogu raditi u privatnom i javnom sektoru, čineći važnim svoj utjecaj na društvo.

Pokret socijalnog poduzetništva obuhvaća i neprofitne organizacije koje koriste poslovne modele u ostvarivanju svoje misije, i profitne organizacije kojima je primaran cilj društvena promjena. Mnogi komercijalni biznisi imaju u svojem poslovanju integrirane i društvene ciljeve, no samo oni kojima je utjecaj na društvo i/ili okoliš primaran cilj poslovanja, mogu se nazivati socijalni poduzetnici.

Srdačan pozdrav,
Đuro Knezičić

Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Braniteljski centar za društveni razvoj

Odgovori

*